Gå till innehåll

Inför hösten …

Kära Dante- och Italienvänner!

Många goda idéer och intressanta uppslag finns för vår verksamhet men allt går inte att genomföra alternativt blir inte som man tänkt.
Med detta ”sommarbrev” vill jag som ordförande informera lite om vad som kommer att ske till hösten och samtidigt passa på att önska alla en riktigt skön sommar – förhoppningsvis blir det mer sommar än endast maj månad!

Notera datum för höstens möten:
Måndag den 1 oktober tar ambassadör Mario Cospito emot oss på Italiens ambassad, Oakhill. Vi har länge önskat att få göra ett besök i denna fina byggnad, ritad av stjärnarkitekten Ferdinand Boberg. Läs mer om besöket på hemsidan,du hittar information under rubriken "Oakhill och den Italienska ambassaden 1 oktober".

Måndag den 29 oktober är programmet ännu oklart.

Måndag den 26 november kommer Göran Alm att i ord och bild berätta om arkitekten Andrea Palladio, vars fantastiska villor kan ses längs vägen mellan Verona, Padova och Venedig.

Som ni säkert alla har uppmärksammat har Italien detta valår stora problem att få allt att komma iordning och det gäller även vårt uppskattade Italienska Kulturinstitut. För tillfället är Italiens ambassadör ansvarig för verksamheten på Institutet tills man kommer fram till val av en ny kulturattaché, som kan efterträda Virginia Piombo. Vi håller tummarna för att det arbetet blir klart till september.

Cari saluti e auguri di buone vacanze e una bella estate,
Nina