Gå till innehåll

Aktuellt

Måndag 10 maj 2021 kl 18.00

 

Made in Italy

Emilio Pucci och det italienska modet

 

Efter andra världskriget var Italien ett besegrat land, med svåra utmaningar framför sig. För att återskapa landet utvecklades flera strategier, bland annat att marknadsföra italienska produkter, inte minst inom mode, med konceptet ”Made in Italy”. Syftet var att få den resursstarka internationella marknaden intresserad av att spendera pengar på italienska varor. En av de mest färgstarka personerna delaktig i denna process var Emilio Pucci, modedesigner, adelsman, disputerad forskare och olympisk skidåkare.

 

Philip Warkander, skribent och lektor i modevetenskap, Lunds universitet, kommer att ge en inledande överblick av hur det moderna italienska modesystemet etablerades, och därefter berättar Gaby Borglund, jurist och ägare till Look Boutique, om Emilio Puccis fascinerande livsöde.

 

Måndag 10:e maj, kl. 18 via Zoom

Länken kommer att skickas ut en dag innan.

 

Varmt välkommen!

Styrelsen i La Dante

 

 

Inbetalad medlemsavgift för 2020 gäller även 2021. Om du inte redan är medlem är du välkommen att bli det. Om du missat att betala in medlemsavgiften eller vill bli medlem, ordinarie medlem 200:-/år och student 100:-/år, kan du göra det på plusgiro 197618–2 eller via Swish nr 123 647 99 35. Glöm inte att skriva ditt namn och din e-postadress.

 

Vi önskar välkomna både nya och gamla medlemmar.

 

Mycket välkommen!
Christel, Susie, Annina, Emma och Stickan