Gå till innehåll

Medlemsskap – anmälningar

Società Dante Alighieri är en förening med fäste i Rom på Piazza Firenze.
Föreningen bildades i Italien, i juli 1889, och blev uppkallad efter Dante Alighieri (1265-1321), pre-renässansdiktaren från Florens och författaren till La Divina Commedia ”Den gudomliga komedin”. Dante anses vara det moderna italienska språkets fader. Föreningen, La Dante, har syftet att främja italiensk kultur och det italienska språket runt om i världen. Idag finns föreningen i mer än 60 länder. Över 450 underavdelningar finns spridda, i nästan alla världsdelar, ofta flera stycken i samma land. Alla som är medlemmar i La Dante kan vara med på möten var som helst i världen.
Där det finns Italienska Kulturinstitut är samarbetet med La Dante gott.
La Dante är en ideell, religiöst och politiskt obunden förening utan vinstintresse. Verksamheten syftar till ökad spridning av kunskap om det italienska språket och den italienska kulturen.
I Stockholm finns Italienska Kulturinstitutet på Gärdesgatan 14 och de flesta av våra möten hålls i institutets lokaler. Där finns även bibliotek, filmbibliotek (DVD), Italienska Statens Turistbyrå ENIT, Italiens kulturattaché och direktör.
Società Dante Alighieri, comitato di Stoccolma, håller sex möten (3 på våren och 3 på hösten) per år. Det kan vara föredrag, konserter, filmer, utställningar eller annat som har med den italienska kulturen att göra. Varje möte avslutas med en lätt måltid och ett glas vin.
Välkommen till den svensk-italienska gemenskapen.

Du kan bli medlem och delta i kvällsträffarna som avslutas med lite vin och tilltugg, man anmäler sig genom att betala in lämpligt belopp till vårt plusgiro 197618-2 och anger för vem och vad betalningen gäller (det är alltså inte nödvändigt att även anmäla via mail eller telefon).
GLÖM INTE att anmäla dig senast 5 dagar innan evenemanget
Kr 130.-   för medlem som deltar i mötet och buffén
Kr 180.-   för icke-medlem som deltar i mötet och buffén
Gratis     för medlem som deltar i mötet men ej buffén
Kr 50.-    för icke-medlem som deltar i mötet men ej buffén
Med medlem menar vi dem som betalat årsavgift.
Kr 250.-  är den årliga medlemsavgiften

Vill  du bli medlem tidigare är det bäst att ta kontakt med oss.

SÅ HITTAR DU TILL ITALIENSKA KULTURINSTITUTET på Gärdesgatan 14