Buon Natale e Prospero Anno Nuovo!

Stockholm den 12 december 2018

Nu börjar året 2018 dra mot sitt slut och Lucias ljus behövs mer än någonsin för att lysa upp kring oss i vinterns mörker. För Dante-föreningens styrelse gäller det nu att väcka intresse hos våra medlemmar och även andra Italien-vänner för våra program och att notera datum för vårens möten.

Italienska Kulturinstitutet har, som ni säkert alla vet, i höst firat att det funnits i 60 år och födelsedagen firades med pompa och ståt den 27 november. Ni var kanske där? Vår förening har inte funnits lika länge, men nästan! Nu handlar det om att försöka skapa intressanta program som kan locka våra medlemmar att dels komma själva och dels ta med vänner och bekanta och därmed utöka vårt antal!

Den 18 februari kommer vi att hålla vårt årsmöte och vi hoppas att många både gamla och nya Italien-vänner ska hitta vägen till oss då! Vi inleder med årsmöte som kommer att följas av samvaro till levande musik, mingeldricka med kalla smårätter. Samtidigt presenterar bokförlaget Contempo, som ger ut modern italiensk litteratur i svensk översättning, sina böcker och berättar hur de väljer verk att publicera. Förlaget startades 2011 och drivs av pappa och dotter, Göran och Malin Emitslöf. Under åren har Contempo översatt och gett ut flera hyllade italienska litteraturstjärnor på den svenska marknaden. Program med tider och detaljer kommer i god tid innan det är dags!

Den 18 mars blir det mer godsaker då vi ordnar vinprovning med hjälp av Carlo Taccola, vinimportör och restaurangägare. Även detta kommer det mer detaljer omkring senare.

Slutligen avslutar vi ”vårterminen” med ett besök på vårt underbara, nyrenoverade Nationalmuseum och får där hjälp att hitta alla de italienska skatter, som finns där. Detta avslutande möte kommer att äga rum den 9 maj, en onsdag, ty som alla vet är museer stängda på måndagar! Detaljer kommer!

Information kommer att finnas på vår hemsida, www.ladante.se och mejl respektive brev kommer vår sekreterare Monica att skicka ut till alla. Vi påminner också om att årsavgiften för 2019, 250: – bör sättas in på vårt plusgiro 197618-2 i god tid före årsmötet om man vill ha rösträtt vid mötet och därefter komma i åtnjutande av medlemspris för våra aftnar. (130: – /medlem och 180:- / icke medlem).

Med detta vill jag som er ordförande tacka för detta år och tillsammans med styrelsen önska er alla en fröjdefull jul och ett gott nytt år.
Buon Natale e Prospero Anno Nuovo!

Cari saluti,
Nina och hela styrelsen för La Dante di Stoccolma