Vårbrev den 1 juni 2017

Cari amici,
Cari soci della Dante, Kära medlemmar i Dante-föreningen,
Vårens sista brev från er ordförande skrivs idag på sommarens första dag (?)! Det känns viktigt för oss i styrelsen att meddela vilka dagar/kvällar som kommer att vara aktuella för våra ordinarie tre möten under hösten. Reservera alltså i almanackan följande måndagar: den 25 september, den 23 oktober och den 27 november. Alla dessa möten kommer som vanligt att hållas på Italienska Kulturinstitutet.

Håll ögonen öppna efter mail eller brev från styrelsen vad gäller innehåll, vilket vi håller på och arbetar med. Det gäller att vara ute i god tid för att boka fina program, men det gäller också att ha is i magen.

Under sommaren finns en trevlig utställning att besöka på Artipelag och vi hade idéer om att besöka den gemensamt under ledning av vår uppskattade vän Thomas Hård af Segerstad. Tyvärr gick inte det att ordna men då vi en gång tidigare haft en presentation av Thomas gällande stilleben och bl.a. Giorgio Morandi tänker vi att det kanske är några som tar sig ut till Artipelag på egen hand och tittar på de tavlor av Morandi som ingår i utställningen. Passa på i sommar, för den stänger den 1 oktober!

Vi har också planer för en resa till Italien framåt våren, kanske med tåg från Ravenna till Florens, så som det presenterades för oss av Parchi Letterari nyligen. Det vill vi ta upp till diskussion med er, våra medlemmar, under hösten för att se om det finns intresse och om det ens är genomförbart.

Sedan några månader har Italien en ny ambassadör i Stockholm, Mario Cospito, som gärna ser ett besök av Dante-medlemmar någon gång under hösten 2017! Det kommer förslag om tid för detta, men sannolikt blir det fråga om en kväll i oktober i samband med ”la settimana della lingua italiana nel mondo”, som återkommer varje år. I år blir det veckan 16-21 oktober.

Med detta återstår endast för mig och för styrelsen att önska våra medlemmar en riktigt skön och givande sommar.
Cari saluti,
Nina Laubert och styrelsen för La Dante