Program 3 april 2023

Datum: 3 april 2023

Musikafton med Trio Frottola

Tid:  kl. 18.00

Plats: Italienska Kulturinstitutet C. M. Lerici, Gärdesgatan 14, Stockholm

Trio Frottola är en ensemble med tidig musik som specialitet och har en repertoar som sträcker sig från medeltiden fram till 1500-tal.

Trion består av
Cecilia Hage – sång
Markus Eriksson Junby – viola da gamba
Torbjörn Söderquist – luta

I konserten med titeln ”I medeltida fotspår” tar Trio Frottola avstamp i 1100-talets gregorianik. Vi följer några av medeltidens musikaliska mästare som lämnat spår efter sig. Tyngdpunkten i programmet ligger i 1500-talets italienska frottolas med musik av Bartolomeo Tromboncino och Marchetto Cara.

Markus Eriksson Junby är utbildad gambist och cellist vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han är för närvarande verksam pedagog, kammarmusiker och solist. Markus har spelat med Drottningholms barockensemble, Weser-Renaissance, Rebaroque, Serikon. Markus är även med och driver Trollhättans Tidig Musikdagar samt är verksam i grupperna Trio Frottola, BNC och Ensemble Ord&Ton.

Cecilia Hage är verksam lärare och sångsolist utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm där hon även har en magisterexamen i musikterapi. Cecilia är för närvarande främst verksam som solist inom tidig musik men har tidigare även arbetat inom romanstraditionen och med opera.

Torbjörn Söderquist är utbildad lutenist på The Royal College of Music i London. Torbjörn spelar i en rad grupper bl.a. Trio Frottola Pastime och VAKA. Han har medverkat i radio och TV samt i uppsättningar på bl.a. Drottningholm och Vadstenaakademien.

Anmäl dig genom att betala in lämpligt belopp till föreningens plusgiro 197618–2 eller SWISH 123 647 99 35. Glöm inte att ange för vem/vilka och e-postadress.  

För medlem är programmet gratis och för icke medlem 200 kr. Medlemsavgiften 2023 är 200 kr. För student 100 kr.

Anmäl dig till susie.de.ciutiis@telia.com senast 5 dagar innan. Vi följer restriktionerna på Italienska Kulturinstitutet C. M. Lerici.

Mycket varmt välkommen önskar styrelsen!