Program 5 december 2022

Musikafton

TID: Den 5 december 2022, kl. 18.00

PLATS:  Italienska Kulturinstitutet ”C. M. Lerici”, Gärdesgatan 14, Stockholm

Ariette av Händel och Bellini, pianosolo av Scarlatti och Haydns Arianna a Naxos

Ann-Christin Biel, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och debuterade som Cherubino på Drottningholms Slottsteater 1981, där hon även gestaltat Pamina, Susanna, Fiordiligi, Ilia och Serpetta i den numera klassiska Mozartcykeln i Göran Järvefelts regi och Arnold Östmans musikaliska ledning. Gjorde sitt internationella genombrott som Micaëla i Peter Brooks La Tragédie de Carmen, först i Paris, sedan ett år på Broadway i New York som blev hennes hem under många år. Hon har en lång internationell erfarenhet av opera och konsertverksamhet, har regelbundet samarbetat med tonsättare, och uruppfört flera specialskrivna verk, däribland Julie i Fröken Julie av Margareta Hallin som uppfördes på Confidencen och Rösten i Tusen år hos Gud av Thomas Jennefelt som gavs på Dramatens Elverket. Hon är sedan 2015 verksamhetschef för Stim/Svensk Musik.

Eva Karpe är född och uppvuxen i en känd musikerfamilj i Stockholm. Hon har studerat vid Edsbergs Musikinstitut i pianoklassen samt avlagt organistexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag kombinerar Eva en deltidstjänst som organist i Skarpnäcks församling med att frilansa som pianist och kammarmusiker. Hon samarbetar med många sångare och instrumentalister och har givit konserter inte bara i Sverige utan även i Italien, Spanien och Österrike. Som dirigent har Eva givit ut en CD med L E Larssons Förklädd Gud. Medverkande: Enskede kammarkör, orkester ur Radiosymfonikerna, solister och Mark Levengood, recitatör (skivbolag Nosag).

Programmet är gratis men du måste anmäla närvaro med namn och e-post till susie.de.ciutiis@telia.com

Om du ännu inte är medlem och vill bli medlem i Società Dante Alighieri är du välkommen att betala in medlemsavgiften 200 kr (100 kr för student) för 2023 till plusgiro 197618–2 eller via Swish nr 123 647 99 35.

Varmt välkommen!

Styrelsen genom

Susie de Ciutiis, ordförande