Program 9 maj 2022

Vi välkomnar Staffan de Mistura och Erik Ohlsson som samtalar om den nyutkomna boken Armbrytning med ondskan: Staffan de Mistura: Ett liv med krig och konflikt (2022) av Erik Ohlsson. Föredraget hålls på engelska och inleds av Italiens ambassadör, Vinicio Mati.

TID: Den 9 maj 2022, kl. 18.00

PLATS:  Italienska Kulturinstitutet, Gärdesgatan 14, Stockholm

 

 

Staffan de Mistura är svensk-italienare, född i Sverige men uppvuxen i Italien. Tidigare vice generalsekreterare och FN:s speciella sändebud för Irak, Libanon, Afghanistan och Syrien samt Italiens vice utrikesminister.

 

Erik Ohlsson, mångårig medarbetare på Dagens Nyheters utrikesredaktion där han bland annat bevakat USA, Ryssland och Mellanöstern.

 

Vi följer restriktionerna på Italienska Kulturinstitutet C. M. Lerici med begränsat antal deltagare. Anmäl dig senast den 6 maj till susie.de.ciutiis@telia.com  Om du är medlem betalar du inget för evenemanget. Om du inte är medlem ber vi dig betala in medlemsavgiften 2022 (ordinarie 200 kr, student 100 kr) till Società Dante Alighieri, Plusgiro 197618–2 eller via Swish nr 123 647 99 35. Glöm inte att uppge ditt namn.

 

Boken kommer att finnas för försäljning. Vi bjuder på ett glas Prosecco med tilltugg.

 

Mycket varmt välkomna hälsar Società Dante Alighieris styrelse

genom

Susie de Ciutiis, ordförande