Programpunkter som varit 2018

Efter årsmötet fortsätter vi med trädgårdsturisten, journalist/författare och fotograf Ann Larås att berätta om italienska trädgårdar. Ann har förutom skrivit böcker om engelska och italienska trädgårdar även varit med om att arrangera besöksresor till en mängd av dessa fantastiska trädgårdar.
Under ett helt år reste Ann Larås runt i Italien från sjödistrikten i norr till Amalfikusten i söder och besökte ett sextiotal av landet vackraste trädgårdar i regionerna Lazio, Kampanien, Toscana, Veneto, Lombardiet och Piemonte.
Många av de växter vi odlar i våra svenska trädgårdar har sitt ursprung i Medelhavsområdet. Även om vi inte har det rätta odlingsklimatet för citronträd, olivträd och fikonträd vill vi gärna ändå försöka få dem att överleva.
Utan att vi tänker på det är våra egna trädgårdar uppbyggda ungefär som antikens.

Den 19 mars berättar Bodil Asketorp om Dante och musiken och musik inspirerad av Dantes verk. Bodil är musikvetare och musikjournalist på Sveriges Radio.
Asketorp har varit lärare i musikhistoria vid Lunds universitet och Musikhögskolan i Malmö. Hon har doktorerarat i musikvetenskap på en avhandling om medeltida latinska sånger.
För en större allmänhet blev hon känd genom televisionen som deltagare i det svenska laget i de av Sten Broman ledda internordiska frågetävlingarna i klassisk musik, Musikfrågan Kontrapunkt.
För oss radiolyssnare av klassisk musik och som lyssnar bl-a. på Nocturne i Sveriges Radio P2 är hon en välkänd och kär röst.