Missa inte resan till Toscana i Dantes fotspår i höst!

Tyresö i mars 2018
Kära Italienvänner!

Längtan till Italien kan ibland bli svår och för att råda bot på den i någon mån har vi i styrelsen tänkt oss att vi ska hjälpa till genom att delta i en resa tillsammans med våra medlemmar i Dantes fotspår!

Till vår hjälp har vi då vår egen Michaela Jolin, som är med i styrelsen och som är auktoriserad reseledare och arbetar bl.a. för Special Travel. Denna resebyrå har lämnat oss en offert på en intressant resa till Ravenna och Florens.

Avresa den 24/10 tidig morgon med SAS till Bologna via Köpenhamn. Buss från Bologna tar oss direkt till Florens där vi tillbringar dagen med att upptäcka alla band med Dante: Santa Croce, Casa di Dante, Santa Margherita de’ Cerchi (där Dante för första gången såg Beatrice) och en hel del annat. Övernattning på Hotel California ****.

Torsdag 25/10 tillbringas i Florens med och utan guide. Natt på Hotel California.

Fredag 26/10 Efter frukost avresa till Ravenna, där vi får beundra både mosaiker, kyrkor och annat från 500-talet (!) samt Dantes grav. God mat och mycket att se finns det i Ravenna! Vi övernattar på Hotell Mattei ****.

Lördag 27/10 Efter frukost packar vi och far med bussen till Bologna, där vi får lite egen tid innan vi åker till flygplatsen för hemresa sen eftermiddag.
I resans pris ingår:
– Flyg t/r Sto Arlanda – Bologna via Köpenhamn (SAS)
– Reseledare under fyra dagar
– Buss fyra dagar enligt program
– 2x övernattning Hotell California ****
– 1x lunch + 1 g middag i Florens
– 1x halvpension på Grand Hotel Mattei **** i Ravenna
– 1x lunch i Ravenna
– Entréer till sevärdheter
– Lokalguider i Florens, Ravenna och Bologna (talar svenska och engelska)
– Inkvartering chaufför i Ravenna
– Moms

Priset för resan är 8 505:- per person vid 30 betalande deltagare och 8 790:- vid 25 deltagare. Max 30 personer, så det gäller att hålla sig framme!
För att resan ska kunna ordnas behövs intresseanmälan till resebyrån Special Travel så snart som möjligt och senast den 15 april. Därefter beslutas huruvida resan kan bli av och alla som anmält intresse får utförlig information, instruktioner för betalning osv.

Observera att vi styrelsen för Dante-föreningen endast föreslår denna resa och att allt som sedan följer är helt och hållet researrangörens ansvar och jobb. Det innebär också att erbjudandet om att få delta i denna resa inte är begränsat till medlemmar i föreningen utan även era vänner och släktingar är välkomna att följa med!

För vidare information och anmälan vänd er alltså senast 15 april per telefon eller mail till:
Ursula Melin
Special Travel
Idungatan 18
113 45 Stockholm
Tel: 08- 31 26 35
Mailadress: specialtravel@comhem.se

Vi hoppas att många är intresserade och att vi kan se fram emot att förgylla hösten med en trevlig resa i Dantes fotspår!

Cari saluti,
Nina för styrelsen för
Società Dante Alighieri di Stoccolma

LADDA NER PRPGRAMMET
Resa i Dantes fotspår