Sommarbrev 2019

Stockholm den 15 juni 2019

 

Bästa Dantemedlemmar!

 

Jag är så tacksam att få leda denna fina förening tillsammans med en engagerad styrelse och så många trogna medlemmar som bidrar till intressanta möten. Roligt också att vi fått så många nya Dantevänner och ökat medlemsantalet med drygt 30 procent i år.

 

En viktig uppgift för oss är också att behålla medlemmar och se till att alla känner sig delaktiga i programmen. Höstens program är lagda men har ni någon idé till någon framtida programpunkt är ni välkomna att höra av er.

 

  • 23 september kl. 17.30 extra årsmöte för fyllnadsval i styrelsen och kl. 18.00 föredrag av konservator Anna Bronzoni Catellani: ”Leonardo da Vinci: Salvator Mundi – konsten, marknaden och äktheten.

Plats: Italienska Kulturinstitutet C.M. Lerici, Gärdesgatan 14.

  • 21 oktober kl. 18.00, under den årliga italienska språkveckan, besöker den uppmärksammade kvinnliga författaren Melania G. Mazzucco oss. Plats: Italienska Kulturinstitutet C.M. Lerici, Gärdesgatan 14.
  • 18 november kl. 18.00 besök på Italienska Ambassadörens residens och med föreställning av ”Operaimprovisatörerna”.

Plats: Italienska Ambassaden, Djurgårdsvägen 174. Endast för medlemmar denna gång.

Vi är också medvetna om att visningen på Nationalmuseum tyvärr ställdes in av museet samma kväll pga en olycka. Vi kommer att boka in en ny visning under nästa vår och återkommer med datum.

 

Buone vacanze e ci vediamo il 23 settembre!

 

Styrelsen genom

Christel Schultz Wigelius

ordförande

cschultzwigelus@gmail.com

tel. +46 70-4804737

 

La Dante sommarbrev 2019