Toscanini – den 25 september med Niklas Lindblad … de Ni …!

”Toscanini – rytande pultlejon eller nyansernas mästare?”
En stund i sällskap med en kompromisslös musiker.

Med anledning av att man runt om i världen firar Arturo Toscaninis 150-årsdag har vi glädjen att den 25 september kunna erbjuda medlemmar och andra gäster en svindlande musikkväll vid det italienska musiklandskapets källa med Niklas Lindblad.

Niklas Lindblad är för många av oss en välkänd radioröst och TV-man som sedan 1973 arbetat med att vara musikalisk ciceron på bland annat Musikradion P2 Live Klassiskt och där lotsat oss musikälskare in i klangens och sångens magiska värld.
Hans sätt att introducera och presentera konserter och operasändningar i P2 och i Berwaldhallen har väckt mycket uppskattning.
2010 tilldelades Niklas Lindblad Sveriges Radios språkpris med motiveringen: ”en verbal konsertmästare, som med värme och aldrig sviktande elegans varierar det klassiska temat”. 

Den 25 september klockan 18.30 inleder vi med vårt första arrangemang, då vi hoppas att många av er ska komma till Institutet för att tillsammans med oss uppmärksamma staden Parma och dess berömde son, dirigenten Arturo Toscanini. Det blir en presentation av 150-åringen Toscanini och av Parma, stadens historia och berömda sevärdheter. Kvällens måltid kommer också att ägnas matmetropolen Parma med bl.a. prosciutto, parmigiano och andra delikatesser.
Som vanligt anmäler du lättast ditt deltagande i måltiden genom att sätta in 130:- (OBS, sänkt pris) för medlem och 200: – (OBS Höjt pris!) för icke medlem på vårt plusgirokonto 197618-2, senast den 18 september. Om du glömt att anmäla kan det också gå att betala kontant vid entrén, men risken finns då att man inte kan få mat. Vill du endast lyssna på programmet är du givetvis välkommen utan anmälan.

Med vänliga hälsningar/ Cari saluti
Nina