Vårprogram La Dante 2005

Medlemmarna i Società Dante Alighieri – Comitato di Stoccolma inbjuds till möte
måndagen den 14 mars 2005 kl. 19.00 på Italienska Kulturinstitutet, Gärdesgatan 14 i Stockholm
Andante con moto, assai vivace, quasi allegretto ma non troppo – en kväll i musikens tecken –
Det är svårt att föreställa sig vad musiken skulle vara utan sina tecken och termer. Dessa ”bagateller” gör skillnaden i vår musikupplevelse mellan det sublima och det onjutbara.
Därför är det så spännande, att den unge musikern och pianisten Francesco Mario Possenti kommer till Dante för att spela och berätta om musikens tecken. Maestro Possenti är professor i pianospel vid Musikhögskolan Ottorino Respighi i Latina och är ansvarig för utbildningen. Han undervisar också vid Musikhögskolan i Stockholm och vid Nacka musikskola. För närvarande arbetar han med ett europeiskt och ett svenskt forskningsprojekt i musiklära på stipendier från Lericifonden och Svenska Institutet.
Föredraget hålls på italienska med pianospel. Ta gärna med gäster.
Paketpris: 140 kronor/person för medlemmar, 200 kronor/person för icke medlemmar inklusive italiensk buffé med vin och vatten.
Obligatorisk förhandsanmälan med e post till christel@christelschultz.se eller till Cristina La Verde, på nummer 673 20 90 (telefon + telefonsvarare).
Inga svar senare än torsdagen den 10 mars!

Välkomna!
Styrelsen

P.S. De som ännu inte betalat årets medlemsavgift, 200 kronor, får en inbetalningstalong bifogad i denna kallelse. Vänligen betala så fort som möjligt till Dantes postgiro 197618-2. Glöm inte ange namn och adress, så kassören vet vem som betalar!