Gå till innehåll

Nästa program: Våren 2019

Nästa medlemsmöte den 18 mars kommer vinimportören och restaurangägaren Carlo Taccola att bjuda på vinprovning med italienska charkuterier. Vi får bl. a smaka på ”vino cotto” en läckerhet från Marche och Abruzzo i centrala Italien.
Carlo är en välkänd entreprenör och förmodligen Haninges mest kände italienare. Som 23-åring kom han till Sverige 1964 och av en tillfällighet hamnade han i Haninge, där han öppnade Sveriges första hamburgerbar – Vegabaren som blivit ett populärt italienskt hamburgerställe.
Carlo kommer att berätta och visa bilder om sina viner och regionerna där de kommer ifrån.
SE en liten film med Carlo och hans Haningeliv: https://www.youtube.com/watch?v=l5VQiFCusz8

Programmet för kvällen:
18.30 Carlo Taccola berättar och visar bilder om sina viner.
19.00 Aperitivo med Carlos delikata viner
19.30 Serveras en lätt italiensk måltid komponerad av vår restauratör Carlo Taccola

Vi hoppas att många av er kommer för att lära er mer om italienska viner och träffa Italienvänner i det vackra Italienska Kulturinstitutet C.M. Lerici skapat av Gio Ponti. Kostnaden 130:- för medlem, 180:- för icke medlem betalas till La Dantes plusgirokonto senast den 14 mars. Swish är på gång. Om du inte vill äta kostar deltagandet ingenting för medlem och 50:- för icke medlem.
Hinner du inte sätta in pengar kan du anmäla deltagande till christel@christelschultz.se senast den 14 mars och betala vid entrén. Om du inte anmält dig och ändå vill komma är du välkommen, men vi kan då inte garantera att det finns mat så det räcker till alla!
Mycket välkommen!
Christel, Susie, Annina, Emma, Allan, Jan och Nina

Om ni missat att betala in medlemsavgift 250 kronor till vårt plusgirokonto
197618-2 Società Dante Alighieri
ber vi er att göra det. Nytt för i år är att studenter betalar 150 kr.