Höstprogram La Dante 2014

Medlemmarna i Società Dante Alighieri di Stoccolma inbjuds till Italienska Kulturinstitutet, Gärdesgatan 14 i Stockholm

Måndag 22 september kl. 18.30
Thomas Hård af Segerstad kommer till oss för att berätta om berömda italienska 1900-talskonstnärer. Den minnesgoda minns mer förtjusning hans presentationer av Caravaggio respektive stillebenmålaren Morandi.

Måndag 20 oktober kl. 18.30
Vi får en genomgång av vilken litteratur som läses idag i Italien och hur man från italiensk horisont tar till sig våra svenska författare – och då inte bara deckare! Den som ska berätta för oss om detta heter Cristina Lombardi och är professor i skandinavisk litteratur vid universitetet l’Orientale i Neapel. Hon har fått pris av Svenska Institutet för sin översättning av Martinssons Aniara till italienska och är Tomas Tranströmers översättare till italienska. Alltså en mycket meriterad föreläsare när det gäller litteratur. Detta ämne passar extra bra i veckan 20-25 oktober, eftersom det är ”La settimana della lingua italiana nel mondo” över hela världen. Årets tema är ”IL LIBRO”.

Måndag 24 november kl. 18.30
Titti Nylander, svensk journalist och föreläsare, som arbetar på Sveriges Radio (Dagens Eko) och som har varit P1:s utrikeskorrespondent i Rom kommer att berätta om den nuvarande situationen i Italien.
Titti Nylander, giornalista e corrispondente esteri di Radio P1 ci parlera’ dell’ attualita’ italiana.

Lättare förtäring med vin och vatten. Medlemmar 140 kr, gäster 180 kr
Välkomna och tag gärna med gäster!
Styrelsen